<<< Google fiók biztonsági beállításaiwinget: Windows csomagkezelő >>>

Hosszasan kerestem olyan titkosító eszközt, amely nagyon egyszerű felhasználó felülettel rendelkezik, minden platformon elfut (különösen mobilon), és nyílt formátumot használ, így szükség esetén másik programmal is kititkosíthatom a fájljaimat. Emellett fontos szempont volt, hogy megbízzak a választott eszközben.

Elsősorban annak a néhány különösen érzékeny fájlnak a védelmére kerestem megoldást, amelyet nem szeretnék nyíltan feltölteni a felhőbe.

Miután jópár androidos appot kipróbáltam és elvetettem, végül készítettem egy saját megoldást. Íme:

https://kript.berta.hu

Ez pusztán egy HTML fájl némi JavaScripttel, a böngésződ futtatja kliens oldalon, semmit nem tölt fel sehova. Lényegében csak egy wrapper a CryptoJS könyvtárhoz. Amit betitkosítok, azt OpenSSL-lel is ki tudom nyitni. Kb. 10 megás fájlokon használtam, ami ennél sokkal nagyobb, azt úgyis jobb nem böngészőben kezelni.

Hajrá! :)

 

A corresponding entry is available in English.

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.